Karpuz Kurabiyeleri
Malzemeler:
120 Gr Pudra şekeri
150 Gr Sıvıyağ
1 Yumurta
265 Gr Un
1 Çay k. Karbonat
1 Pk. Vanilya
Kuru üzüm
Gıda boyası (kırmızı ve yeşil)
***
Yapılış:
Şeker ve yağ beyaz renk olana kadar ve krema şeklinde katılaşana kadar çırpılır.
Yumurta ve vanilya eklenir. Bir kez daha çırpılır.
Un ve karbonat eklenir. Kaşıkla karıştırılır. Daha sonra da pütürsüz olacak şekilde yoğurulur.
Hamur 3 parçaya ayrılır. Büyük, orta ve küçük olacak şekilde.
En küçük parçaya yeşil renk gıda boyası eklenir.
Ortanca olduğu renkte kalır.
En büyük parça da kırmızı gıda boyası ile boyanır.
Her parçayı ayrı ayrı alüminyum folyoya sarılıp, buzdolabında 2 saat bekletilir.
Ortanca hamur yağlı kağıt üzerine 22 cm x 9 cm açılır.
Hamur önce sert gelebilir, ama açıldıkça esnek olur.
Kırmızı hamur 22 cm uzunluğunda silindir şekline getirilir ve az önce açılan hamurun üzerine konur.
Yağlı kağıt yardımıyla, rulo şekline getirilir.
Yeşil renkteki hamur da 22 cm x 9 cm olarak açılır.
Üzerine az önce yapılan rulo eklenip, yine yağlı kağıt yardımıyla rulo yapılır.
Yağlı kağıtla sarılıp, buzdolabında 1 gece bekletilir.
Ertesi gün rulo çok kalın veya ince olmayacak şekilde, parçalara kesilir (ince olursa, kırılır).
Elle şekillendirilince, üzümler üzerlerine konur.
Fırın 180C kadar ısıtılır.
Tepsi’ye yağlı kağıt serip, üzerine kesilen rulo parçalarını dizip, 10 dk. Fırında pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz da, rulo parçaları sıcakken ikiye kesilir.
120 Gr Pudra şekeri
150 Gr Sıvıyağ
1 Yumurta
265 Gr Un
1 Çay k. Karbonat
1 Pk. Vanilya
Kuru üzüm
Gıda boyası (kırmızı ve yeşil)
***
Yapılış:
Şeker ve yağ beyaz renk olana kadar ve krema şeklinde katılaşana kadar çırpılır.
Yumurta ve vanilya eklenir. Bir kez daha çırpılır.
Un ve karbonat eklenir. Kaşıkla karıştırılır. Daha sonra da pütürsüz olacak şekilde yoğurulur.
Hamur 3 parçaya ayrılır. Büyük, orta ve küçük olacak şekilde.
En küçük parçaya yeşil renk gıda boyası eklenir.
Ortanca olduğu renkte kalır.
En büyük parça da kırmızı gıda boyası ile boyanır.
Her parçayı ayrı ayrı alüminyum folyoya sarılıp, buzdolabında 2 saat bekletilir.
Ortanca hamur yağlı kağıt üzerine 22 cm x 9 cm açılır.
Hamur önce sert gelebilir, ama açıldıkça esnek olur.
Kırmızı hamur 22 cm uzunluğunda silindir şekline getirilir ve az önce açılan hamurun üzerine konur.
Yağlı kağıt yardımıyla, rulo şekline getirilir.
Yeşil renkteki hamur da 22 cm x 9 cm olarak açılır.
Üzerine az önce yapılan rulo eklenip, yine yağlı kağıt yardımıyla rulo yapılır.
Yağlı kağıtla sarılıp, buzdolabında 1 gece bekletilir.
Ertesi gün rulo çok kalın veya ince olmayacak şekilde, parçalara kesilir (ince olursa, kırılır).
Elle şekillendirilince, üzümler üzerlerine konur.
Fırın 180C kadar ısıtılır.
Tepsi’ye yağlı kağıt serip, üzerine kesilen rulo parçalarını dizip, 10 dk. Fırında pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz da, rulo parçaları sıcakken ikiye kesilir.
0 yorum:
Yorum Gönder