22 Haziran 2016 Çarşamba

Meyve Şurubu

Meyve Şurubu (Doğal Meyve Suyu)




Malzemeler:

Şurub'u yapılacak Meyve Türü
Şeker
Su



Yapılışı:

Belirli bir ölçek vermedim malzemelerimizi sıralarken, çünkü şurup yapımı tamamen sizin ağız tadınıza göre olmalı. İki çeşit şurup yapımı vardır:







Yapılışı:

Belirli bir ölçek vermedim malzemelerimizi sıralarken, çünkü şurup yapımı tamamen sizin ağız tadınıza göre olmalı. İki çeşit şurup yapımı vardır:

1. Birincisi şurub'u yapılacak meyveleri meyve sıkma makinesinde sıkıp, suyunu çıkartıyoruz. Ocakta kaynatacağımız tencereye döküyoruz. Bolca şeker ilave ediyoruz. Miktarına göre 1-3 saat kadar kaynatıyoruz. Şurup biraz koyulaşması lazım. Daha Sonra şişelere doldurup, kapaklarını kapatıp, su dolu tencerede tekrar kaynatıyoruz. Bu tarife göre çilek, üzüm gibi meyveler yapılabilir.

2. Çekirdeği olan meyveler (erik, şeftali gibi) ise önce çekirdekleri ayıklanıyor. Daha sonra tencereye doldurulup üzerini biraz geçecek şekilde su dökülüyor. Yine miktarına göre 1-3 saat kadar kaynatılıyor. Meyveler yumuşaması lazım. Daha sonra süzgeçten geçiriliyor. Yine şişelere doldurulup, kapatılıp, su dolu tencerede kaynatılıyor.

Not: Ne kadar koyu ve tatlı olursai şişeleri açınca su ile karıştırıp ağzınızın tadına göre ayarlaya bilirsiniz. 

Afiyet Olsun! 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

My Kitchen Copyright © Design by nesrin013 Blogger Template