Oreshki - Ceviz
400 g r Un
2 Yumurta
100 g r Şeker
250 gr Yağ
Karbonat - 1/2 tatlı kaşığı
Yumurta akını ayrı çırpıyoruz.
Yumurta sarılarını şeker ile çırpıyoruz.
Karbonatı ekliyoruz.
Un ile tereyağı çırpıyoruz.
Her şeyi ayrı karıştırıldıktan sonra, birleştirip yoğuruyoruz.
Hazırladığımız hamurdan, fındık büyüklüğünde toplar yapıp, ceviz kalıbına dizip, ocakta pişiriyoruz.
Yaklaşık 3 – 3.5 dakika kadar.
Pişen cevizlerin içlerini daha sonra hazırlayacağımız krema ile doldurup, ikişer ikişer birleştiriyoruz.
Servis tabağına dizip, üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.
Not: Kremayı istediğiniz şekide yapabilirsiniz. Krema yerine çikolata, fındık ezmesi de kullanabilirsiniz.
Afyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder